GPS koordináták: E 735758; N 099186

6726 Szeged, Lövölde u. 42.
Pénztár, információ: +36 62 544 108
E-mail: 
fuveszkert@szte.hu

A Föld napja – Új trópusi üvegházzal várja a szegedi füvészkert a látogatókat

A Föld napja – Új trópusi üvegházzal várja a szegedi füvészkert a látogatókat

Az Egyetemi Tavasz programsorozat keretében, a Föld napjához kapcsolódva hivatalosan is megnyitja kapuit szombaton az új trópusi üvegház a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertjében – tájékoztatta az intézmény igazgatója az MTI-t.

Két napos lótuszfesztivál távol-keleti hangulatban, a Szegedi Füvészkertben

Két napos lótuszfesztivál távol-keleti hangulatban, a Szegedi Füvészkertben

A Szegedi Tudományegyetem Füvészkertje a korábbi évek hagyományait követve, idén 7. alkalommal rendezi meg a Lótusznapokat. A fesztivál névadója a Közép-Európában ritkaságnak számító indiai lótusz, amely az 1932-es telepítése óta a botanikus kert langyos édesvízi tavában érzi otthon magát.

Levendula Napok a szegedi Füvészkertben

Most először Szegeden is: Levendula Napok a szegedi Füvészkertben

A Szegedi Tudományegyetem Füvészkertje és Kulturális Irodája új fesztivál szervezésébe fogott, amelyet a botanikus kertben is fellehető különlegesen simogató illatú, romantikus hangulatot teremtő és sokoldalúan felhasználható levendula ihletett. Bár ez a virág a Földközi-tenger mediterrán vidékén őshonos, mégis Magyarországon sok kert és balkon ékessége, amely ugyan a száraz, napos, sziklás helyeket kedveli, de alkalmazkodik a mesterségesen teremtett élőhelyéhez is.

VII. Lótusznapok

Húsevő növények, esküvő és krisna receptek a Lótusznapokon

Ismeri a Lótusz tó állati élővilágát? Látta már az új helyre költöztetett nyújtózkodó nő szobrát? Szombaton portálunk élőben tudósított a VII. Lótusznapokról, számos botanikai és kulturális érdekességnek is utánajártunk a helyszínen.

Tök jó nap – receptek

03

Tök jó nap – receptek Kedves Érdeklődők! Idén a Füvészkertben 2014. október 18-án 2. alkalommal megrendezett Tök jó napon, számtalan tökös finomsággal kedveskedtünk a Látogatóinknak. Mindenkinek nagyon ízlettek a sütemények és sokan kedvet kaptak, hogy ezeket az ízeket otthon is újraidézzék. Közkívánatra lejegyeztük a recepteket és akit érdekel, letöltheti. Köszönjük az érdeklődést és jó sütögetést … Olvass tovább

Megszakítás