GPS koordináták: E 735758; N 099186

6726 Szeged, Lövölde u. 42.
Pénztár, információ: +36 62 544 108
E-mail: 
fuveszkert@szte.hu

Föld Napja – családi nap

Fold Napja 2022

Oszd meg a bejegyzést

Az idén 100 éves alapítási évfordulóját ünneplő Füvészkert április 23-án (szombaton) tartja a Föld Napjához kapcsolódó családi napját.

Ezen a napon a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.-vel és a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.-vel közösen várjuk a látogatókat.

A családokat egy pecsétgyűjtéssel egybekötött játékos túrára hívjuk, amelyben partnereink az SZTE-JGYPK Interaktív Természetismereti Tudástár, a Csemete Természet- és Környezetvédelmi Egyesület, a Mondolo Egyesület, a Szegedi Vízmű Zrt. valamint az SZTE Kísérleti Fizika Tanszék és a Szegedi Csillagvizsgáló.

Az állomásokon mindenki kipróbálhatja ügyességét a hulladékgyűjtési és hasznosítási valamint természetvédelmi feladatokban, a gyerekek a labirintusban különböző öko-játékokkal játszhatnak. Ezen a napon kicsik és nagyok játékosan tanulhatják meg, hogyan válhatnak aktív környezettudatos emberekké. A menetlevelet érvényesítők között a Füvészkert ajándékcsomagjait sorsoljuk ki. A Füvészkert 9.00-18.00 óráig tart nyitva, a pecséteket 10.00-16.00 között lehet gyűjteni.

Kézműves kiállítókat, növény árusokat, gasztro termékeket forgalmazókat is megtalálhatnak a rendezvényen. Célunk, hogy a környezetvédelemmel, fenntarthatósággal, újrahasznosítással kapcsolatos termékeket is megismertessük a látogatókkal.

15.00-kor kezdődik a Grimmbusz Színház előadása, melyben Cseppke, a vízitündér látogatja meg a gyerekeket.

Szeretettel várjuk az érdeklődőket!

 

Hírlevél megrendelése

Értesüljön elsőként programjainkról

* indicates required

Intuit Mailchimp

További cikkeink

Megszakítás