II. Gombász Nap kicsiknek és nagyoknak – barangolás a gombák csodálatos világában a Szegedi Gombászok Közösségének kalauzolásával

2018. október 7. (vasárnap): 9-16 óráig

Annak ellenére, hogy nem hegyvidéken élünk, Szeged környékén is gazdag és egyedi gombafajokkal találkozhatunk. A gombák különleges – az állatoktól és a növényektől is különböző – élőlények, fontos ökológiai szerepet töltenek be, genetikai változatosságuk rendkívüli, hatékony lebontó enzimeik biotechnológiai alkalmazással kecsegtetnek, a gyógyászatban nélkülözhetetlen hatóanyagokat termelnek és nem utolsósorban  látványos, színes termőtesteket hoznak létre.

„Rímbe szedett természet” – versmondó verseny középiskolásoknak

A tervezett kezdési időpont: 2018. október. 12. (péntek) délután

Helyszín: SZTE Füvészkert, Szeged, Lövölde u. 42. - Pénztár épülete, előadó terem

A természetes környezetünk folyamatos megújulása, hangulata, illata és színei számos költőt, írót megihletett. A Füvészkert pedig, ahol a növényvilág sokféleségének bemutatása a cél, ideális helyszíne a természettel kapcsolatos versek, költemények, mondókák felcsendülésének.

„Rímbe szedett természet” – versmondó verseny általános iskolásoknak

A tervezett kezdési időpont: 2018. október. 12. (péntek) 14 órától

Helyszín: SZTE Füvészkert, Szeged, Lövölde u. 42. - Pénztár épülete, előadó terem

Az állandóan változó, megújuló természet számos költőt, írót, művészt megihlettek már. Az egyetem zöld szigeteként is ismert Füvészkertben egyszerre tapasztalható a növényvilág ezer arca, illata, csendje és benépesült zaja. Ideális helyszín a természettel kapcsolatos versek, költemények, mondókák népszerűsítéséhez.

A rovarfogó növények titokzatos világa
családi nap az SZTE Füvészkertben 2018. 09.23. (vasárnap), 10.00-16.00

Szeretettel invitáljuk a növénybarátokat egy újabb családi napra, melynek keretében a Füvészkert új, rovarfogó növényeket bemutató gyűjteményével ismerkedhetnek meg. A húsevő, vagy rovaremésztő növények a világ minden táján élnek, közös jellemzőjük, hogy tápanyagszükségletüket állati eredetű forrásból egészítik ki. A rovarok, vagy kisebb békák, gyíkok, esetleg kisemlősök elfogására a levelük módosult fondorlatos szerkezetű csapdákká. Ezekkel a különös lényekkel lehet testközelből is megismerkedni a tematikus napon.

  • IMGP2387_kicsi
  • IMGP2393_kicsi
  • IMGP2394_kicsi
  • IMGP2410_kicsi
  • IMGP2417_kicsi
  • IMGP9378_kicsi

Az idén XI. alkalommal kerül megrendezésre a Lótusz napok, mellyel évről-évre a tóban megújuló indiai lótusz virágzását is ünnepeljük. Ezen a két napon távol-keleti hangulatot varázsolunk a Füvészkertbe, zenével, tánccal, ízekkel és illatokkal idézzük a kelet varázsát. Látogatóink megcsodálhatják a lótuszos tavat, mely a japán kertnek is része. Felfedezhetik a tó szigetének kellemes pihenést s kitekintést nyújtó teaházát, ahol a különleges látványhoz az élet folytonosságát jelképező vízesés ad kellemes, nyugtató háttérzenét.

Programok

A Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft., valamint a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.
tisztelettel meghívja Önt és kedves családját

2018. április 22-én az SZTE Füvészkertbe, a Föld napjához kapcsolódó programjára.

A rendezvény fő célja a szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítése, valamint Társaságaink tevékenységeinek minél szélesebb körben történő megismertetése. A rendezvényen többek között a környezetvédelemhez és környezettudatossághoz kapcsolódó játékos vetélkedőkkel és további színes programokkal várjuk a kilátogató vendégeket.

2018. április 22. (vasárnap) Föld Napja – családi nap a természet- és környezetvédelem jegyében

2018. június 23. (szombat) – zseblámpás kalandtúra a Füvészkertben a Múzeumok Éjszakáján

2018. június 30- július 1. (szombat-vasárnap) V. Levendula Napok – középpontban az ezerarcú levendula és a mediterrán stílus, mindez színpadi programokkal, zenével, kézműves vásárral körítve

2018. augusztus 04-05. (szombat-vasárnap) XI. Lótusznapok – két napos fesztivál távol-keleti hangulattal, zenével és ízekkel fűszerezve az indiai lótusz virágzásának tiszteletére

2018. október 07. (vasárnap) 2. Gombásznap – érdekességek a gombák világából kicsiknek és nagyoknak

2018. október 12. (péntek) IX. Rímbe szedett természet – versmondó verseny általános- és középiskolások részére

2018. október 14. (vasárnap) 6. Tök Jó Nap! – családi nap tökfaragással, tökös ínyencségek kóstolójával

 

 

Támogatóink

A Szegedi Füvészkertért Alapítvány - adószám: 18465435-1-06 / bankszámlaszám: OTP 11735005-20479411

Tovább...

Médiamegjelenések

Rendezvényeinkről, fejlesztéseinkről rendszeresen hírt ad a media. Ezeket gyűjtjük itt össze...

Tovább...

 

Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Tudj meg többet...