Honti Viktor: Élet az Alföldön – fotókiállítás

Honti Viktor: Élet az Alföldön –természetfotó kiállítása október 31-ig megtekinthető a mediterrán üvegházban

Viktor biológus, természetvédő és amatőr természetfotós. A kiállításon látható képek mindegyike az Alföldön készült, lakóhelyéhez néhány tíz kilométeres körzetében. Célja elsősorban az, hogy művészi módon láttassa ezen vidék mások által is fellelhető értékeit. Tájakat, növényeket, állatokat fotóz - azok közül is elsősorban a madarakat, cserkelve, vagy a barátaival közösen épített lesekből. Úgy gondolja, hogy a megfelelő körültekintéssel végzett természetfotózás fontos szerepet tölthet be a természet megismertetésében és hozzájárulhat a természet védelméhez, megőrzéséhez is.

A kiállítás megtekinthető 2019.október 9-31-között látogatási időben.

Tök Jó Nap! – családi program tökfaragással

2019. október 13 (vasárnap) 10-17 óráig

Hetedik alkalommal invitáljuk a családokat egy Tök Jó Napra, melyen az ősz egyik népszerű finomsága a tökfélék családja lesz a főszereplő.

Rímbe szedett természet” – versmondó verseny középiskolásoknak

A természetes környezetünk folyamatos megújulása, hangulata, illata és színei számos költőt, írót megihletett. A Füvészkert ideális helyszíne a természettel kapcsolatos versek, költemények felcsendülésének.

Rímbe szedett természet” – versmondó verseny általános iskolásoknak

Az állandóan változó, megújuló természet számos költőt, írót, művészt megihlettek már. Az egyetem zöld szigeteként is ismert Füvészkertben egyszerre tapasztalható a növényvilág ezer arca, amely ideális helyszíne a természettel kapcsolatos versek, költemények népszerűsítésének.

Rovarfogó Növények Napja

2019. szeptember 15. (vasárnap) 10.00-16.00-óráig

Szeretettel invitáljuk a növénybarátokat egy újabb szakmai és családi napra, melynek keretében a rovarfogó növényekkel ismerkedhetnek meg. A Füvészkert több, mint 60 fajt és fajtát bemutató rovarfogó gyűjteményében a szárazföldi húsevő növények minden képviselője megtalálható: kancsókák, kürtvirágok, vénusz légycsapója, harmatfüvek.

harmatfu venusz legycsapoja rovarfogo gyujtemeny

Zseblámpás kalandtúra a Füvészkertben a Múzeumok Éjszakáján!

Éjjeli felfedezőútra invitáluk minden kalandvágyó látogatót az SZTE Füvészkertbe! Szeged Élő Múzeumában ezúttal is a természet és a növényvilág érdekességei kerülnek reflektorfénybe az egyes állomáshelyeken. A tájékozódást térkép fogja segíteni, de a zseblámpáját se felejtse otthon senki! Az ismeretek megszerzéséhez pedig minden érzékszervre szükség lesz!

Ízelítőül:

  • Sötétben tapogatózva
  • Növényi illatok tárháza
  • Hangok az éjszakában
  • Növényi ínyencségek
  • Lidércfények nyomában

Időpont: 2019. június 22. (szombat) 20.00-tól-24.00.

Belépés 23.00-ig lehetséges!

A program belépőjeggyel látogatható!

 

Szeretettel várjuk látogatóinkat!

2019. május 18. (szombat) Növények Napja – Családi nap a Növények Napján

A Növények Napja (Fascination Of Plants Day) nemzetközi rendezvénysorozathoz csatlakozva egy tartalmas és sokszínű családi nappal várunk minden kedves Látogatót a szegedi Füvészkertbe, 2019. május 18-án, szombaton.

A változatos és érdekes előadásokkal a növényi sokféleségre, a növények rendkívüli és az emberi életben betöltött fontosságára igyekszünk felhívni a figyelmet.

2019. évi programok

szeptember 15. (vasárnap) 2. Rovarfogó Növények Napja, avagy amire már Darwin is kíváncsi volt: ismerkedés a rovarfogó növények rejtélyes világával

október 6. (vasárnap) 3. Gombásznap: minden, amit a gombákról tudni érdemes, családi nap kézműveskedéssel, játékos feladatokkal, gomba-bemutatóval, előadásokkal.

október 13. (vasárnap) 7. Tök Jó Nap: családi nap tökfaragással, tökös ínyencségek kóstolójával

 

Támogatóink

A Szegedi Füvészkertért Alapítvány - adószám: 18465435-1-06 / bankszámlaszám: OTP 11735005-20479411

Tovább...

Médiamegjelenések

Rendezvényeinkről, fejlesztéseinkről rendszeresen hírt ad a media. Ezeket gyűjtjük itt össze...

Tovább...

 

Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Tudj meg többet...