GPS koordináták: E 735758; N 099186

6726 Szeged, Lövölde u. 42.
Pénztár, információ: +36 30 554 9650
E-mail: 
fuveszkert@szte.hu

Augusztusi körkép

Indian lotus

Oszd meg a bejegyzést

Virágzik az indiai lótusz

Az indiai lótusz legnagyobb közép-európai állományát tekinthetik meg az érdeklődők a Füvészkert lótuszos tavában. A növény hosszan virágzik, júniustól akár szeptember elejéig is gyönyörködhetünk a magasan a tó felszíne fölé emelkedő hatalmas lótuszvirágokban. Aki többet is szeretne megtudni erről a növényről, annak a www.lotusznapok.hu oldalt ajánljuk figyelmébe.

    lotusz3o tn

Színpompás egynyári ágyások között sétálva a csodás látvány mellett ötletet is meríthetünk saját ágyásunk tervezéséhez.

   egynyari4o tn

A kultúrnövény gyűjteményünkben ismert és távoli tájakon termesztett festő-, rost- és táplálék növényeket mutatunk be. A legtöbb növény már virágzó vagy éppen terméses állapotban látható.

A tápnövények közül megismerkedhet a cukornáddal, maniókával, szezámmal, szójával, vagy éppen a zergeszarvval, földimogyoróval. A rostnövények közül a rámi, juta, szizál, gyapot látható.

A fotón egy érdekes kinézetű pázsitfűfélét, a jób könnyét (Coix lacryma-jobi) mutatjuk be. Ennek az Ázsia trópusi területein honos növénynek a kemény szemterméséből gyöngyfüzéreket, rózsafüzért készítenek illetve gabonanövényként is termesztik, használják a kínai orvoslásban, tea is készíthető belőle.

kultur job-konnyeo tn

A szabadon látogatható üvegházunkban a mediterrán, szubmediterrán területek növényeivel ismerkedhet meg.

 

Hírlevél megrendelése

Értesüljön elsőként programjainkról

* indicates required

Intuit Mailchimp

További cikkeink

Megszakítás