GPS koordináták: E 735758; N 099186

6726 Szeged, Lövölde u. 42.
Pénztár, információ: +36 62 544 108
E-mail: 
fuveszkert@szte.hu

EGÉSZ NYÁRON ÁT TARTÓ VIRÁGÖZÖN

Virágok a balkonon

EGÉSZ NYÁRON ÁT TARTÓ VIRÁGÖZÖN

Végre már az éjszakai hőmérséklet is folyamatosan emelkedik, elérkezett az egynyári virágok kiültetésének időszaka. Így szinte már minden kertészetben megvásárolhatók az egynyári virágzó növények.

HOGYAN TERMELHETÜNK GYÜMÖLCSÖT A BALKONON?

Törpe gyümölcsfák a balkonra

HOGYAN TERMELHETÜNK GYÜMÖLCSÖT A BALKONON?

A kertekben a legtöbb gyümölcstermő növény már virágba borult, vagy borul a napokban. Azonban a kerttel nem rendelkező balkontulajdonosoknak sem kell elkeserednie, nagyon sok gyümölcstermő növény megtermeszthető dézsában is, a legtöbb gyümölcsfának létezik törpe változata is.

FRISSEN SZEDETT PARADICSOM AZ ERKÉLYRŐL!

paradicsom a balkonon

FRISSEN SZEDETT PARADICSOM AZ ERKÉLYRŐL!

A dísznövények helyett egyre többen szeretnének zöldségféléket és fűszernövényeket termeszteni a balkonon. Erre már egyre több lehetőség van, a hagyományos zöldségfélék mellett determinált növekedésű, bőtermésű fajták kaphatók a kertészetekben. Korábban balkonparadicsom és balkonpaprika, azonban ma már balkonpadlizsán, balkonuborka és különböző levélzöldségek is ültethetőek.

BALKONKERTÉSZET

balkon1

BALKONKERTÉSZET- ami nem csak a virágokról szól

Hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvend a balkonkertészkedés ami jelentősen eltér a hagyományos kertészkedéstől. Egy olyan területről beszélünk, amelyről itthon nagyon keveset olvashatunk, míg a nyugati országokban jóval nagyobb hagyománya van, jelentős szakirodalom is készült a témával kapcsolatban. Az utóbbi években a dísznövények mellett egyre nagyobb érdeklődés figyelhető meg a zöldségfélék, gyümölcstermő növények és a fűszernövények iránt. Ma már több olyan fajta is megvásárolható, amely kifejezetten cserepes termesztésre lett szelektálva. Ezek a növények determinált növekedésűek, így nem fogják kinőni a balkon.

Megszakítás