GPS koordináták: E 735758; N 099186

6726 Szeged, Lövölde u. 42.
Pénztár, információ: +36 62 544 108
E-mail: 
fuveszkert@szte.hu

Megnyílt a Trópusi lepkekert, az Orchideaház és a Páfrányház

Oszd meg a bejegyzést

Nyitva minden nap: 9.00-17.45 (hétköznap zárva: 12.00-13.00)

Május 1-től szeptember 30-ig látogatható.

A lepkekert bejárata a Mediterrán üvegház mögött található. A belépés után az út a Páfrányházon, a harasztok törzsének képviselőit (páfrányokat, harasztokat) bemutató gyűjteményen keresztül vezet. A kiállításhoz kapcsolódóan számos érdekesség is olvasható a kihelyezett információs táblákon, a harasztok törzsének képviselőitől a természetben megfigyelhető matematikai törvényszerűségekig.
Szintén a trópusi lepkekert bejáratán át látogatható az Orchideaház, melyben a meleg égövi orchideafajokból, fajtákból és kertészeti változatokból kínálunk ízelítőt.
A Trópusi lepkekertben Közép-és Dél-Amerikai pillangókat lehet testközelből megfigyelni. Csöppnyi esőerdőt varázsoltunk egy fóliasátor alá, ahol a bábszekrényben lévő bábokból folyamatosan bújnak elő a pillangók és szemet gyönyörködtetően libbennek növényről-növényre, a lepke-etetőknél lakmároznak vagy éppen a látogatók karján, ruháján landolnak. A sétautat bejárva akár 20 lepkefaj, közel 200 színpompás, trópusi képviselőjével is találkozhatnak az érdeklődők. Nagy részük különösen napsütéses időben aktív, ilyenkor a lepkék színes kavalkádot alkotva cikáznak a növények között, borongósabb időben pedig szívesen pihennek meg összecsukott szárnyakkal a növények levelein, ágain. A helyszínen rövid szakvezetést biztosítunk és információs táblák is segíti a látottak elmélyítését.
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a trópusi lepkekertben magas páratartalom (70%) és hőmérséklet (30-35°C) uralkodik!

Hírlevél megrendelése

Értesüljön elsőként programjainkról

* indicates required

Intuit Mailchimp

További cikkeink

Megszakítás