GPS koordináták: E 735758; N 099186

6726 Szeged, Lövölde u. 42.
Pénztár, információ: +36 30 554 9650
E-mail: 
fuveszkert@szte.hu

Momiji

Oszd meg a bejegyzést

Momiji, amikor a hegy istene vörösre festi a faleveleket. Ekkor a japánok szívesen látogatják végig a legfestőibb helyeket. A japán juharok a Füvészkert japánkertjében is bámulatos színes ruhát öltenek ősszel. A levelek október elején kezdenek a vörös és sárga számtalan árnyalatában ragyogni és november közepére az egész tájat mesés színekbe vonják.
Ehhez kapcsolódik rendezvényünk, melyen ezt a hagyományos japán ünnepet szeretnénk közelebb hozni a látogatókhoz megmutatva a növényeket és a kultúrát is.
A hangulatos, japánkertben tett séta útvonalát késő délutántól a program zárásáig lámpákkal és mécsesekkel megvilágítjuk, így egyedi, különleges élményben lehet része annak, aki akkor kilátogat a Füvészkertbe.

Program:
11.00 Kertvezetés a japánkertben (Gál Tamás)
13.00 Kertvezetés a japánkertben (Gál Tamás)
14.00 Bakos Tünde koto művész előadása
15.00 Kortalan fa – A páfrányfenyő (Ginkgo biloba) Magyarországon – dr. Orlóci László, az ELTE Füvészkert igazgatójának előadása és könyvbemutatója
16.00 Japán teakészítési bemutató (Kasza Ferenc és Kasza Péter)

Egész nap: Imre György bonsai bemutatója – Sushi és egyéb japán ételek kóstolója és árusítása a Gourmet Garden Sushi Étterem jóvoltából – Kimmidoll és Japán cuccok vására

Hírlevél megrendelése

Értesüljön elsőként programjainkról

* indicates required

Intuit Mailchimp

További cikkeink

Megszakítás