GPS koordináták: E 735758; N 099186

6726 Szeged, Lövölde u. 42.
Pénztár, információ: +36 62 544 108
E-mail: 
fuveszkert@szte.hu

Rovarfogó és egzotikus növények napja
– 2023. szeptember 17.

Oszd meg a bejegyzést

vasárnap, 10.00-16.00

A növények a Földön mindenhol élnek, még a legkedvezőtlenebb élőhelyeket is benépesítik rendkívüli alkalmazkodóképességüknek köszönhetően. Jó példái ennek a növényvilág ragadozói, a rovarfogó növények.

Ezen a tematikus napon pedig még inkább rájuk irányul a figyelem. Az ifjúság és a felnőttek mikroszkópon keresztül figyelhetik meg a csapdák felépítését, megtudhatják hol élnek és pontosan milyen életmódot is folytatnak az egyes fajok.

Előadásokat is hallhatnak a növényekről a látogatók a standokon.

Így 11.00 órától Czuppon Bálint a Ragadozó Kert vezetője fogja bemutatni “A rovarfogó növények különleges életét”.

14.00 órától a már jól összeszokott páros – Kardos György és Kovács Kálmán – előadása következik: “Gyakorlati tanácsok a húsevő növények otthoni tartásához és szaporításához”.

15.00 órakor Gál Tamás, a Füvészkert munkatársának előadásából megtudhatjuk hogy milyenek az “Egzotikus gyümölcstermő és dísznövények tartásának lehetőségei Magyarországon”.

A kicsiket ügyességi játékokkal, kézműves foglalkozásokkal várjuk.

Aki otthonában szeretne rovarfogó növényt nevelni, arra is lesz lehetősége. A növényeket a helyszínen megvásárolhatja, tartásukkal kapcsolatban szakemberektől kaphat segítséget. Sőt, akár berendezheti saját, a növény számára optimális viszonyokat biztosító floráriumát (üvegbe zárt minikert) is. Ehhez befőttes üveget korlátozott számban biztosítunk, aki biztos nem szeretne üres kézzel távozni, az hozzon magával egy 7 dl-nél nagyobb befőttes üveget.

Hírlevél megrendelése

Értesüljön elsőként programjainkról

* indicates required

Intuit Mailchimp

További cikkeink

Megszakítás